نحوه تولید بلوک سیمانی استاندارد چگونه است؟

تولید بلوک سیمانی با استفاده از مواد و مصالحی مانند سیمان، ماسه، پوکه، پرلیت و لیکا استفاده کرد. در این میان سیمان ماده ای ست که به صورت دائمی مورد استفاده قرار می گیرد. جدیدا از پوکه های معدنی برای تولید بلوک استفاده می شود. استفاده از این ترکیب در شهر های غربی بیشتر است و آن هم به این علت است که تبریز دارای معادن متعددی از پوکه های معدنی می باشد. استفاده از پوکه های معدنی از آن جایی که بسیار سبک می باشند در بازار آن ها را به بلوک سبک می شناسند. در حال حاضر در برخی از شهر ها استفاده از بلوک های سفالی ممنوع می باشد که توسط نظام مهندسی نیز تایید شده است. به همین دلیل بلوک های سیمانی روی کار آمده اند و در تیغه بندی، دیوارها و سقف مورد استفاده قرار می گیرد.

استاندارد های تولید بلوک

بلوک های سیمانی از نظر ظاهری باید تمیز و صاف بوده و در آن ها شکستگی وجود نداشته باشد. به علاوه باید ملات به راحتی به آن ها بچسبد. به عنوان اندازه های استاندارد باید دارای ابعاد 10 ، 15، 20 باشد و ضخامت آن ها باید 3 میلی متر باشد و در بلوک های بزرگتر می تواند 4 ملی متر نیز باشد. به منظور کاهش بار مرده ساختمان و تبادلات حرارتی و صوتی می توان از بلوک های سبک و سیمانی استفاده کرد. بلوک های سیمانی همان بلوک های پوکه ای می باشد از این دست می توان بلوک های گازی و متخلخل را نیز نام برد. وزن مخصوص این بلوک ها بین 1200 تا 1450 می باشد. این درحالی ست که مقاومت فشاری باید حدود 70 کیلوگرم بر سانتی متر مربع باشد. بلوک های سبکی که از شن و ماسه ایجاد شده اند نیز می تواند وزنی حدود 2000 کیلوگرم بر متر مکعب است.

ترکیب بلوک های کاسه ای به چه صورت است؟

برای استفاده از بلوک های بتنی و تولید بلوک سیمانی باید از ملات خشک استفاده کرد. برای تولید این ماده می توان از دستور زیر پیروی کرد: 1- سیمان به اندازه یک پیمانه. 2- شن 3 و نیم پیمانه. 3- ماسه به اندازه 2 و نیم پیمانه می باشد. 4- آب نیز به مقدار 130 تا 150 لیتر

نحوه عمل آوری بلوک های سیمانی چگونه است

تولید بلوک سیمانی با ظرفیت پایین و در کارگاه های کوچک نیازی به امکانات زیاد ندارند به همین دلیل می توان از هیتر یا بخاری برقی برای عمل آوری آن ها استفاده کرد. در این حالت هوای گرم به راحتی از بلوک ها عبور می کند برای اینکه گرما بهتر ایجاد شود روی بلوک ها را می پوشانند. روش دیگر برای عمل آوری استفاده از بخار می باشد که به منظور تولید با ظرفیت بالا مورد استفاده قرار می گیرد اینکار می تواند باعث شود که زمان خشک شدن بلوک ها کاهش یابد و در نهایت عمل آوری نیز در مدت زمان کمتری رخ می دهد. در این روش باید برای انتقال گرما و عمل آوری از اتاق هایی استفاده شود که به آن اتاق بخار یا اتوکلاو می گویند. البته باید به این نکته توجه کرد که در این شرایط قیمت بلوک سیمانی بالاتر خواهد رفت البته بلوک اتوکلاو شده کیفیت بسیار بالاتری دارد که اصطلاحاً به آن بلوک سیمانی مهندسی نیز میگویند. دما در این اتاق ها باید 80 درجه سانتی گراد باشد در این صورت عمل آوری یک روزه انجام می شود. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که در صورت استفاده از روش دوم یعنی اتاق های بخار، نباید مصالح و بلوک ها زیر آفتاب و یا باد شدید قرار بگیرند و باید حدود سه هفته در همین شرایط باقی بماند تا کاملا خشک شوند. رطوبت برای بلوک ها نباید زیاد باشد چرا که این عامل می تواند باعث ایجاد ترک در آن ها شود.